Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Стойчева прие поста министър на иновациите и растежа от Александър Пулев

Милена Стойчева и Александър Пулев.
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Новоизбраният министър на иновациите и растежа Милена Стойчева прие поста от служебния министър Александър Пулев на официална церемония в министерството.


"Включвам се в това правителство с ясното съзнание за ключовия исторически момент, в който се намира страната ни. Вярвам, че с опита си ще помогна духът на сътрудничество и отворено мислене да "зарази" още по-широко България", заяви Стойчева.


Според новия министър има потенциал за позициониране на България като страна на новото поколение дълбоки иновации, силна предприемаческа и стартъп култура, интелектуален и изследователски капацитет, който може чрез комерсиализация да повиши конкурентоспособността на икономиката.

"Ще работим страната ни да бъде щастливо място, пълно с предприемчиви и икономически овластени хора", каза още Милена Стойчева.


"Благодаря за сърцатата работа на целия екип на Министерството на иновациите и растежа, че работиха за хората на България! Оставяме активиран ресурс от 820 млн. лв. под формата на отворени за кандидатстване от предприятията процедури по Плана за възстановяване, което е 82 % от целия ресурс по линия на МИР, и старт на най-голямата индустриална зона на Балканите – "Доброславци" – със специализация в аутомотив сектора. Пожелавам ви успех", обърна се Пулев към Стойчева.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени