Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел за новото назначение на Спецов: Предстои бюджет, министърът има право да разчита на свой екип

Мария Габриел на правителственото заседание - 7 юни 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица трябва да започнат разговори между преговорните екипи на парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС заедно с министрите, за да бъдат финализирана управленската програма на новия кабинет, каза след правителственото заседание вицепремиерът Мария Габриел.

"В тази управленска програма ще бъдат изведени на преден план онези краткосрочни приоритети, които ще ни позволят да имаме резултати и така да убедим българските граждани, че това правителство не само е работещо, а е и стабилно", заяви Мария Габриел.

На заседанието на кабинета финансовият министър Асен Василев е изложил мотивите си за смяната на изпълнителния директор на НАП, каза още Габриел: 

"Предстои бюджет и темите за събирането и приходите са изключително важни, така че той има своето право да разчита на свой екип".

Земетресението в Пловдивско също е било тема на днешното правителствено заседание: 

"В момента се оценяват материалните щети, това са неща, които са изключително важни, аз също бих се присъединила към посланието да бъдат спокойни и родителите, и децата, и учителите". 


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени