Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 деца от община Велико Търново се включват в лятна полицейска академия

Снимка: Здравка Маслянкова

Повече от 400 деца от община Велико Търново се включват в лятната полицейска академия, която беше открита в село Балван. С пожарникари и полицаи на учебните площадки децата ще учат през ваканцията правилата за пътна безопасност, как да се справят при пожари и природни бедствия, как да противодействат на наркотиците и трафика на хора. 


Превенцията е водеща в занятията с децата, поясни при започването на 13-ото издание на лятната полицейска академия в село Балван Боян Бартолов, началник-сектор "Охрана на обществения ред" в ОДМВР във Велико Търново:  "Да ги ангажираме с полезни за тях дейности и да получат нови знания и умения". 

Занятията на децата с огнеборците включват действия при пожар и природни бедствия, заяви Пламен Иванов, началник на противопожарната служба във Велико Търново:  "Оцеляването сред природата, правилата, които трябва да се спазват през летния пожароопасен сезон, как се пали огън на открито". 

Децата са доволни и очакват лятото им да бъде изпълнено със забавни игри и приключения в лятната полицейска академия: 

"Учим се да спазваме правилата на пътя, защото, ако не ги спазваме, може да стане някоя беля. Водим занятия как влияят наркотиците, защо да не ги употребяваме. Как се гаси пожар, каква е полицейската работа на пътя".  

Занятията на децата с полицаите и пожарникарите във Великотърновско ще продължат през цялата ваканция. 

Снимки -  Здравка Маслянкова.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени