Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Клисурски е назначен за зам.-министър на финансите, Атанас Запрянов - на отбраната

Георги Клисурски
Снимка: ppdb.bg

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама заместник-министри.

На длъжността заместник-министър на финансите е назначен Георги Клисурски. Той е магистър „Публична администрация“ от Харвардския университет в САЩ, има и магистърска степен „Бизнес администрация“ (MBA) и специалност финанси от бизнес училището Уортън в Университета на Пенсилвания.

По време на кабинета „Петков“ е съветник на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите Асен Василев. Има опит като икономист консултант в сферата на сливането и придобиването на компании, в съответствие с правото на конкуренцията в Европейския съюз и САЩ. Работил е като мениджър в глобалната финансова платформа за онлайн плащания PayPal. От август 2022 г. до март 2023 г. е председател на Съвета на директорите на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД - първото българско държавно дружество, натоварено с извършването на полетите за спешна помощ по въздух с хеликоптер.

Атанас Запрянов е назначен за заместник-министър на отбраната. Той е на тази длъжност за трети път, като на същия пост е бил от юли 2016 г. до януари 2017 г. и от май 2017 г. до април 2021 г. В миналото заема различни командни и щабни длъжности в Свързочни войски на Българската армия. Бил е началник на Военна академия „Г. С. Раковски”, заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите и Представител на Началника на ГЩ на БА във военните комитети на НАТО и ЕС.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!