Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маноил Манев, ГЕРБ: Действията на Корнелия Нинова се диктуват от главния прокурор Иван Гешев

Маноил Манев
Снимка: БГНЕС

Действията на Корнелия Нинова се диктуват от главния прокурор Иван Гешев. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев по повод обявеното от БСП внасяна на проект за решение на НС за отнемане на депутатския имунитет на Бойко Борисов:

"Не ви ли прави впечатление, че бутонът Enter работи от господин Гешев? Госпожа Корнелия Нинова стои, стои и  като някой ѝ натисне бутончето и тя започва да играе ролята, примерно, на секретарка на г-н Гешев, различна от тая, която е предвидил народа като е избрал".

На репортерски въпрос "какво е бутончено", Манев отговори:

"Асистентка на господин Гешев, примерно, излиза и почва да развива неговите тези - я от трибуната, я някъде другаде".

Манев защити председателя на НС Росен Желязков за режима за запознаване с документите, внесени от прокуратурата, мотивиращи искането за имунитета. Според него няма нарушение на правилника и ограничаване на достъпа до тях и всеки, поискал разрешение, го е получил. Той се обърна с въпроси към Нинова и ръководството на левицата:

"Имаше ли причини всичко това да се случи? Да участват в преговори с нас, да разговарят с нас и изведнъж да минат в друга позиция и да се включват по сигнали на прокуратурата, предполагам, и лично на господин Гешев. Има ли съмнения за някакви сили, с които ги държи този човек? Записи на лица, свързани, примерно, с големия въпрос за г-жа Нинова - "продавани ли са оръжия или не са продавани". Някой комуникирал ли си е с военно-промишления комплекс по нейно време? Има ли там някакви съмнения?"


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна