Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон посети в болницата пострадалите от нападението в Анси

Президентът на Франция Еманюел Макрон (вляво) се срещна с хора, помогнали да бъде неутрализиран нападателят в Анси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон посети в болницата пострадалите във вчерашното брутално нападение с нож в Анси. При него бяха ранени шестима души, включително четири малки деца.

Две от ранените вчера деца още се борят със смъртта, останалите жертви на нападението в парка в Анси са в стабилно състояние.

В префектурата на града президентът Еманюел Макрон поздрави полицията, медицинските екипи и всички, които са помогнали за овладяването на инцидента и спасяването на пострадалите. Той пожела да се срещне и с "героя с раницата", както наричат младежа, успял да прогони въоръжения мъж от площадката.

Междувременно арестът на нападателя е продължен с 24 часа. Днес той е бил подложен на психиатрична експертиза, преди да бъде разпитван.

31-годишният сириец показвал признаци на депресия и неравновесие, но състоянието му позволява да бъде задържан. Мотивите за деянието му не са ясни.

От вчера е известно, че той е дошъл от Швеция, където е имал политическо убежище и семейство и е правил неуспешни постъпки за убежище във Франция, където пребивавал като бездомник.

През последните месеци многократно е бил виждан на мястото на вчерашната кървава драма.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна