Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "КООП Банкя 2023" продължава до 11 юни с богата програма


Четиридневният фестивал „КООП Банкя 2023” продължава до неделя, 11 юни, съобщи пред БНР-Радио София Александра Александрова, зам.-кмет на едноименния район.

Основната цел на станалия вече традиционен за Банкя фестивал е създаване на благоприятна среда за изява на хората с увреждания и активното им включване в обществени прояви.

Събитието е подкрепено от кооперации и предприятия, в които работят хора с увреждания. За базара са дошли представители от цялата страна - Варна, Бургас, Трявна, Смолян, Кърджали, В. Търново, Шумен. Участие вземат и партньорски организации - Българска асоциация за невромускулни заболявания, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Център за психологически изследвания и Асоциация по настолни игри „Средец, уважаван и любим“ и други.

Шатрите със стоки, изработени от хора с увреждания, са разположени на Пешеходната зона в центъра на Банкя. В Националния профилактично-възстановителен център „Жеравна“, с участието на хора с увреждания се провеждат различни турнири по наземни и настолни игри, а на сцената в парк „Ротонда“, можете да се насладите на разнообразна фестивална програма.

Посетителите на „КООП Банкя 2023“ могат да подкрепят хората с увреждания, закупувайки разнообразни качествени облекла и сувенири, произведени с внимание и любов от тях.

Чуйте разговора в звуковия файл и вижте програмата по-долу.


По публикацията работи: Георги Нейков

Горещи теми

Войната в Украйна