Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят за ремонт Е - 79 между Мездра и село Люти дол; има обходни маршрути

Карта на обходните маршрути
Снимка: АПИ

Започват строителните дейности по международния път Е - 79 между Мездра и село Люти дол. Поради сложността на строителните работи, отсечката ще бъде затворена за движение до края на годината, а трафикът е пренасочен по обходни маршрути.           

Проектът за модернизация на първокласния път между Ботевград и Мездра предвижда изграждането на четири ленти с разделителна ивица и обходни трасета извън населените места за транзитния трафик. Ремонтите започнаха преди две години. 

Сега предстоят строителни работи по 12-километровия участък между Мездра и село Люти дол. Сложността на дейностите, които включват взриваване и обрушване на скатове, както и работа на пътното платно, налага пълно затваряне на отсечката. 

Планирано е движението в района да бъде възстановено през декември тази година. Осигурени са четири обходни маршрута. За автомобилите се препоръчва второкласният път през Искърското дефиле и врачанските села Паволче и Челопек. Превозните средства над 3,5 тона са пренасочени през Златана Панега и прохода "Петрохан" през летните месеци. Пълно описание на маршрутите е публикувано на интернет страницата на АПИ.

Пътят през Искърското дефиле не е обходен маршрут за тежкотоварните камиони при спиране на движението по път I-1 между Мездра и Лютидол, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Инж. Десислава Паунова, член на Управителния съвет на АПИ, е провела разговор с кмета на Нови Искър Даниела Райчева и я е уверила, че тежкотоварен трафик не се пренасочва през Нови Искър, а от там и по път II-16 през Искърското дефиле. 

През второкласния път могат да преминават само леки автомобили до 3,5 тона, тъй като маршрутът по път II-16, a след това и по третокласните пътища в област Враца - път III-1004 (Паволче - Челопек) и III- 1602 (Челопеч - Лютиброд) е неприложим за тежкотоварните камиони поради геометричните елементи на трасетата.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна