Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Господинов е любимият български писател на нашите сънародници в чужбина

Георги Господинов
Снимка: БТА

Георги Господинов е любимият български писател на нашите сънародници в чужбина. Това показва анкета, направена от организаторите на Фестивала на българската книга в Брюксел, който се провежда днес и утре.

Виктория Бешлийска, Владимир Зарев, Йордан Славейков, Мария Касимова-Моасе и Момчил Николов са сред участниците в петото издание на фестивала на българската книга в Брюксел. Българският посланик в Белгия и Люксембург Пламен Бончев сподели, че с годините събитието ставало все по многолюдно.

"Все повече писатели и издатели идват от България и все повече българи в Белгия, а дори и от съседните страни, идват на този празник на българската книга. Аз бих казал, че това може би е най-голямото културно събитие на българската общност в Белгия".

Като сбъдната мечта определя създаването на фестивала и програмният му директор Рада Данкова:

"Ние започнахме с една малка идея, която се превърна в нещо голямо. Тази идея беше задвижена от група ентусиасти, които много искаха да се занимават с българска култура тук, в Брюксел. Днес, пет години по-късно, ние вече имаме изградени традиции. За пръв път тази година организираме една анкета за любим български автор на хората извън България.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени