Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уембаняма пропуска световното по баскетбол

Виктор Уембеняма беше избран под №1 в драфта на НБА.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският баскетболист Виктор Уембаняма разкри, че няма да играе на предстоящото по-късно тази година Световно първенство за мъже и потвърди, че това е окончателното му решение.

19-годишният Уембаняма бе цитиран от френския вестник "Екип", че е направил този избор след консултация с ръководството на националния отбор на Франция.

"Спърс щяха да ме подкрепят, независимо от решението му", каза баскетболистът, отхвърляйки възможни спекулации, че изборът му е продиктуван от новия му отбор в Националната баскетболна асоциация (НБА) - Сан Антонио. Той бе избран под номер 1 в тазгодишния драфт на НБА.

Виктор Уембаняма дебютира за представителния мъжки състав на "петлите" през миналия ноември в квалификациите за Световния шампионат. Той изигра четири мача, записвайки средно 19.0 точки и 8.3 борби.

"Нямаше да бъде реалистично що се отнася до развитието ми и по отношение на здравето ми. Надявам се хората да ме разберат. За мен също не е приятно. Франция все още е сред приоритетите ми. Искам да спечеля много титли с отбора, но мисля, че това е необходима жертва", коментира още той.

Тимът на Франция попадна в група "Н" заедно с Канада, Латвия и Ливан в първия етап от Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините. Шампионатът ще се проведе от 25 август до 10 септември.

/КМ/


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени