Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима наши боксьори на ринга в Краков днес

Рами Киуан излиза за втора победа днес.
Снимка: БФБокс

27 юни ще бъде изпълнен с емоции за България от боксовия ринг на Европейските игри в Краков. Цели четирима наши национали ще преследват класиране на четвъртфиналите в Полша.

Бронзовата медалистка от световното първенство в Ню Делхи – Светлана Каменова (57 кг), ще открие участието си на Игрите с мач срещу Мария Нечита. Румънката е пета от Токио, а двубоят се очаква да започне около 14:30 часа на ринг А. 

Малко повече от час след това ще видим и втората среща на Хавиер Ибанес (57 кг). Натурализираният ни национал от Куба ще срещне украинеца Тарас Бондарчук. Около 16:15 часа на ринг Б Рами Киуан (71 кг) пък ще боксира с европейския шампион от Ереван Вахид Абасов (Сърбия), също във втория си двубой.

Програмата ще закрие Йордан Морехон (+92 кг). Той се очаква да дебютира на Европейските игри около 21:30 часа. Негов съперник ще бъде италианецът Диего Ленци. 

Четиримата ще опитат да се присъединят към Станимира Петрова (54 кг) и Радослав Росенов (63.5 кг), които вече си осигуриха място в Топ 8 на Европейските игри. Извън сметките за съжаление са Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Даниел Асенов (51 кг), които бяха спрени в много здрави сблъсъци в понеделник.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна