Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора победа за Ибанес на Европейските игри

| обновено на 27.06.23 в 16:44
Хавиер Ибанес (вляво) спечели с 5:0 съдийски гласа.
Снимка: БФБокс

Българският национал Хавиер Ибанес се класира за четвъртфиналите в категория до 57 килограма при мъжете на боксовия турнир на Европейските игри в Краков.

В среща от втория кръг роденият в Куба Ибанес спечели с 5:0 (29:28, 30:26, 30:26, 29:28, 30:27) срещу украинеца Тарас Бондарчук.

26-годишният Ибанес започна мача уверено и много спокойно и категорично надигра съперника си в първия рунд, в който получи доверието на всеки един от петимата съдии край ринга. 

Леко отпускане българският национал допусна във втората част на мача, но и нея той успя да спечели с 3:2 гласа.

В третия рунд националът отново се върна към играта си от началото на мача, а умореният украинец не бе в състояние да се противопостави по никакъв начин.

На четвъртфиналите Хавиер Ибанес ще играе с боксьора от Армения Артур Базеян, който спечели с 4:0 гласа срещу латвиеца Матвейс Прокудинс. Нов успех ще осигури на кубинеца с български парспорт медал от Европейските игри и квота за Олимпиадата в Париж догодина.

За съжаление Рами Киуан загуби от европейския шампион Вахид Абасов от Сърбия в третия кръг. В категория до 71 килограма при мъжете младият български национал отстъпи с 2:3 (29:28, 28:29, 28:29, 27:30, 30:27) гласа и се прости с надеждите си за медал, който щеше да му осигури и класиране за най-големия спортен форум.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна