Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама български актьори в новия сериал на "Марвел"

Ирмена Чичикова
Снимка: БТА

Българската актриса Ирмена Чичикова участва в 2 епизода от телевизионния минисериал "Тайно нашествие" (Secret Invasion), а героинята и се нарича Крийга, става ясно от страницата на сериала във филмовата енциклопедия IMDB, предаде БТА.

Освен нея във филма взима участие и друг български актьор – Венцислав Янков, в ролята на командир от Федералната служба за сигурност на Русия. Той също се появява в два от епизодите на сериала, а у нас е познат от сериала "Под прикритие" и други български и чужди продукции.

Това е още един пробив на талантлива българка във вселената на "Марвел", след като по-рано Мария Бакалова участва в "Пазители на галактиката 3".

"Тайно нашествие" е създаден от сценариста Кайл Брадстрийт и е част от вселената на „Марвел“, като се разпространява чрез платформата Disnеy+. Филмът е със рейтинг 7 в IMDB, което е доста висока оценка от страна на зрителите.

Освен българската актриса в минисериала участват още звезди като Самюел Джаксън, Емилия Кларк, Оливия Колман, Дон Чийдъл.

Чичикова спечели международно призвание с участието си в наградения със "Златна мечка" на кинофестивала в Берлин филм „Не ме докосвай“. Позната е и от ролите си в българските филми „Доза щастие“, "Аз съм ти" и "Виктория".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна