Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Начева и Валентин Андреев се класираха за финалите на ЕП по лека атлетика

Александра Начева ще скача на финал днес.
Снимка: Ройтерс

Александра Начева и Валентин Андреев се класираха за финалите в тройния скок и във хвърлянето на чук на европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки под 23 години, което се провежда в Еспоо (Финландия). 

В квалификациите в сектора за троен скок световната шампионка за девойки до 20 години Начева записа постижение от 13 метра 21 сантиметра в третия си опит и зае седма позиция в общото класиране преди днешния финала. Състезанието за разпределението на медалите започва в 17:55 часа българско време. 

Пресявките спечели Мая Аскуг (Швеция) с 13 метра 81 сантиметра. 

В квалификацията в дисциплината хвърляне на чук сребърният медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Андреев постигна 67 метра 64 сантиметра в първия си опит, а това му осигури 11-о място в квалификацията и го изпрати на финала на 15 юли (събота) от 12:45 часа. 

Квалификационната норма бе 71 метра за директно класиране на финала, трима атлети я покриха: Михайло Кохлан (Украйна) – 72 метра 25 сантиметра, Давид Пилат (Полша) 72 метра 24 сантиметра и Халил Юлмазер (Турция) – 71 метра 33 сантиметра. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени