Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БК Спартак (Плевен) ще участва в Северната баскетболна лига

Баскетболистите на Спартак ще научат съперниците си на 16 август.
Снимка: БК Спартак Плевен

Спартак (Плевен) става първият български клуб, който ще участва в Европейската Северна баскетболна лига. Новината бе потвърдена от ръководството на турнира със съобщение на официалния сайт. По този начин плевенчани се завръщат на европейската сцена след дълго отсъствие..

Участието на клуба е продължение на водената амбициозна политика на ръководството на клуба, която води в последните два сезона. В тях спартаклии успяха да се класират на полуфиналната фаза в Националната баскетболна лига, а през миналия сезон завършиха на пето място в редовния сезон и отпаднаха на четвъртфинал.

Най-добрите години в историята на отбора са през 90-те на миналия век, когато са спечелени две шампионски титли и има запомнящи се участие в евротурнирите. Паметна ще остане победата над Реал (Мадрид) в Плевен, както и други важни победи над състави като Партизан (Белград) и Бешикташ. Последните участия на клуба на европейска сцена са през 2008 година, когато играе в квалификациите на турнира ЕвроЧалъндж, и през сезон 2009/2010 като част и от Балканската лига.

Жребият за новия сезон в Европейската Северна баскетболна лига ще се проведе на 16 август в столицата на Латвия - Рига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна