Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков пред Ройтерс: Меси искаше да се върне в Барса

Стоичков и Меси
Снимка: H8S Hristo Stoitchkov

"Меси искаше да завърши кариерата си в Барселона на всяка цена, но президентът Жоан Лапорта и другите ръководители не го допуснаха. Той не заслужаваше да напусне по този начин. Можеше да се върне това лято, но президентът трябваше да намали заплатите на останалите играчи и другите разходи, а Меси никога не е искал да поставя съотборниците си в такава ситуация". 

Това заяви легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков пред Ройтерс след официалното представяне на Меси като футболист на Интер (Маями).

"Церемонията по представянето му беше невероятна. Дойдоха 25 хиляди души, които чакаха да видят този момент, въпреки че валеше. Меси идва да печели, не го интересуват парите, защото обича футбола", коментира Стоичков. "Познавам Лео от 12-годишен. Нищо не се е променило - остава си все така скромен. Ангажиран е към децата - снима се с тях, раздава автографи. Младите хора в Маями ще видят една легенда. Въздействието ще бъде грандиозно - билетите за мачовете вече са разпродадени. Идва футболист, спечелил всичко и същевременно запазил своята смиреност", каза още носителят на Златната топка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна