Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори за деня руски ракетен удар по Украйна тази вечер

Снимка: Reuters

Русия проведе втори за деня ракетен удари срещу Украйна в регионите на Киев, Хмелницки и Кировоград в сряда вечерта, като командирът на украински ВВС Микола Олешчук посочи, че ударът е бил неутрализиран, предаде Ройтерс.

В Telegram командирът на военновъздушните сили Микола Олешчук съобщи, че противовъздушните части са свалили 36 цели - три крилати ракети "Калибър" и 33 крилати ракети Kh-101/Kh-555.

В по-късно изявление се посочва, че все още се събира информация за ракетите "Кинджал", които също са били използвани във вечерната атака.

"Денят се оказа труден, но благодарение на сплотената работа на всички, които защитават небето, ние отблъснахме тази атака! Благодаря на всички!“, написа Олешчук.

Засега няма съобщения за щети от изстреляните руски ракети или от противовъздушна дейност на Украйна.

Властите в западната област Хмелницки обаче потвърдиха, че са се чули експлозии.

"Регистрирахме високоскоростни цели, вероятно и балистични ракети, врагът използва различни видове оръжия", каза в телевизионен коментар говорителят на ВВС Юрий Игнат.

Той каза, че някои ракети са били насочени към град Староконстантинов, мястото на украинско военно летище. Игнат посочи, че ракетите са поели по много сложен маршрут, като дори са направили завой на 180 градуса в един момент.

Украинската противовъздушна отбрана осуети по-ранна атака в сряда следобед, сваляйки две крилати ракети "Калибър" над централния град Виница, които изглежда са били изстреляни от подводница в Черно море, съобщиха военновъздушните сили.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна