Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симон Байлс се завръща на състезание в Чикаго

Симон Байлс не се е състезавала от Токио 2020.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на световната гимнастика Симон Байлс, която не е участвала в състезание след олимпийските игри в Токио през 2021 година, се завръща в събота на US Classic в Чикаго, предаде Франс прес.

Четирикратната олимпийска шампионка, която има и 19 златни медала от световни първенства, се оттегли след Токио поради причини, свързани с менталното й здраве.

В Токио тя се отказа последователно от отборното състезание, от генералното състезание, от скока, на успоредка и на земя, като спечели бронз на греда.

Тя се превърна в световна звезда, но довери, че има чувството, че "носи света на раменете си".

Байлс обясни проблемите си тогава с опасна загуба на преценка, което излага атлетите на сериозен риск от контузии, когато те се приземяват след изпълнение на упражнение.

След като потвърди завръщането си на състезания преди месец, тя потвърди, че продължава да се грижи за менталното си здраве. "Правя много терапии, посещавам ги поне веднъж седмично за повече от два часа", заяви американката.

Симон Байлн разкри и, че е част от жертвите на бившия лекар на американския женски отбор по гимнастика Лари Насар, който бе осъден на доживотна присъда, след като е насилил сексуално за две десетилетия повече от 250 гимнастички.

Календарът на Байлс след състезанието в Чикаго остава неясен, като все още е под въпрос дали тя ще участва на Олимпийските игра в Париж следващото лято.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени