Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ с обвинения срещу 11 фирми заради електронни комуникации

Комисия по ценни книжа и борси на САЩ (SEC)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обяви във вторник, че е повдигнала обвинения срещу 11 компании за "широко разпространени и дългогодишни неуспехи" при запазването и поддръжката на електронните комуникации. Фирмите признаха, че най-малко от 2019 г. насам техният персонал често е комуникирал чрез различни платформи за съобщения на своите устройства, включително Signal, WhatsApp и iMessage.

Според SEC компаниите са приели фактите и своята отговорност. В допълнение, те също така са се съгласили да платят сумарна глоба от 289 милиона долара, като същевременно "въведат подобрения в своите политики и процедури за съответствие за справяне с тези нарушения".

Някои от обвинените компании са водещи банки като Wells Fargo Securities LLC и BNP Paribas Securities Corp, както и SMBC Nikko Securities America.

"11-те финансови фирми, които се споразумяват днес, са признали, че поведението им е в нарушение на закона по отношение на тези критични изисквания и прилагат мерки за предотвратяване на бъдещи подобни нарушения. Ние обаче знаем, че други субекти, регулирани от SEC, са извършили подобни нарушения и затова продължава нашата работа за налагане на съответствие в цялата индустрия", отбеляза Санджай Уадхва, заместник-директор w SEC по правоприлагането.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна