Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миткова се цели в олимпийско участие догодина

Пламена Миткова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската вицешампионка на скок дължина от Йерусалим Пламена Миткова заяви след успеха, че има много по-високи цели и иска да участва на олимпийските игри в Париж.

18-годишната Миткова, която е световна шампионка във възрастовата група в дисциплината от Кали 2022, завърши на второ място във финала по-рано днес с изравнен личен резултат за сезона от 6.54 метра.

"Развълнувана съм от този медал, състезанието беше много тежко. Цялата 2023-а година беше трудна за мен, защото завърших и училище и нямах много време за тренировки. Затова среброто е добре, но целите ми са много по-високи. Надявам се следващата 2024-а година да бъде по-хубава и аз да се справям по-добре. Основната ми цел са Олимпийските игри", каза Миткова, цитирана от БТА.

Пловдивчанката, чиято подготовка за състезанието беше нарушена през миналия месец заради лечение на контузия на глезена на отскачащия ляв крак, направи днес три опита над 6.50 метра, като остана само на 2 сантиметра от първото място, което заслужи Елизабет Ндуди

 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна