Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп ще представи на 21 август данни за изборни "измами" в щата Джорджия

Американският президент Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ще проведе "голяма пресконференция" на 21 август, за да представи "подробен, но неопровержим доклад за измамата" на президентските избори, която се случи в Джорджия през 2020 г., предаде Ройтерс, като се позова на негов пост в социалната му мрежа Truth Social.

"Въз основа на резултатите от този ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН доклад, всички обвинения трябва да бъдат оттеглени срещу мен и други – ще има пълно ОПАВДАВАНЕ! Те никога не са преследвали онези, които са фалшифицирали изборите. Те са преследвали само онези, които са се борили, за да открият ФАЛШИФИКАЦИИТЕ", написа бившият президент в Truth Social.

След разследване на предполагаемите опити на Тръмп да отмени президентските избори през 2020 г. голямо жури на окръг Фултън го обвини по 13 точки за предполагаема намеса в изборите в Джорджия. След обвинението беше издадена заповед за арест на Тръмп в щата.

Доналд Тръмп получи срок до 25 август "доброволно да се предаде" на властите в Джорджия.

"След повдигането на обвинението, както е нормалният процес в законодателството на Джорджия, голямото жури издаде заповеди за арест на обвинените. Давам възможност на обвиняемите да се предадат доброволно не по-късно от обяд в петък, 25-и август", каза окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис. Тя добави, че ще предложи процесът да започне в следващите шест месеца.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна