Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мичели: Трябва да сме горди след този мач

| Интервю
Лоренцо Мичели
Снимка: Сайт на БФВ

Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели даде интервю за официалния сайт на Бф Волейбол веднага след победата над Хърватия на старта на Европейското първенство.

"Чувствам се горд, защото видях как нашите момичета изстрадаха победата. Имахме трудности. Всички, които влязоха от пейката, дадоха своя голям принос. Не започнахме добре втория сет, но променихме ситуацията. В третия също имахме проблеми. Волейболът е колективен спорт. А в този мач видяхме колко сплотена група е българският отбор. Бориха се заедно и никога не се предадоха. Затова и аз, и всички българи трябва да са горди от тях след този мач", смята италианецът.

"Различен беше мачът от предишния с Хърватия. Системата на игра беше друга. Нашата проработи. Хърватите бяха с няколко промени в състава. Те изиграха само една контрола и беше трудно да разберем как ще изглеждат. С течението на мача разбирахме как да правим по-малко грешки. Нашият отбор игра по-силен волейбол. През първия гейм направихме доста грешки, някои повторихме във втория. Но като цяло по-силните бяхме ние. Лигата на нациите е друг турнир, различно напрежение. Мачът с Хърватия там беше много, много важен. Радвам се, че спечелихме и тогава, и сега", каза още треньорът.

"Аз гледам как целият отбор работи. Радостина е нашият нападател. Тя си вършеше работата. А тя също е и начален удар, и защита. В тези компоненти Маринова беше също така добра", добави той.

"Босна и Херцеговина е сред най-добрите в групата ни. Разбира се, не визирам Италия. Предстои ни още една голяма битка", завърши Лоренцо Мичели. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна