Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Залата за световното по художествена гимнастика още не е готова

Моменвт от тренировката на гимнастичките.
Снимка: Кръстина Иванова

Организаторите на 40-ото световно първенство по художествена гимнастика все още не са напълно готови и продължават подготовка на зала "Ферия Валенсия" за утрешния старт на надпреварата.

Съоръжението в красивия испански град всъщност е конгресен център, а не спортна зала, заради което се налагат доста промени.

Подиум тренировките на гимнастичките от 62-ете държави започнаха още вчера и продължават днес с ансамблите, но домакините работят по нейното оформление.

Днес в българския лагер има двоен повод за празник, тъй като рождени дни празнуват Стилияна Николова и треньорката на Боряна Калейн - Мариана Памукова.

Световното първенство във Валенсия започва официално утре с квалификациите на обръч и на топка при жените с участието на Боряна Калейн и Стилияна Николова, а вечерта са финалите на тези два уреда. Потокът на българките е от 16.00 часа българско време.

По-късно днес е официалната подиум тренировка на българския ансамбъл в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянова и Радина Томова.  Отборът е световен шампион в многобоя от София 2022 и има квота за Игрите в Париж 2022.


Шампионатът на планетата е и олимпийска квалификация за Париж 2024, а квоти ще получат първите 14 гимнастички от квалификациите за многобоя и петте най-добри ансамбъла без България, Испания и Израел, които имат от София 2022.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени