Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рожденичката Марияна Памукова: Боряна ще вземе квота, ако играе стабилно

Изненадаха Стилияна Николова с уникална торта

Марияна Памукова
Снимка: БФХГ

Ден преди началото на световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия, българската делегация има двоен повод за празник. Рождени дни днес празнуват Стилияна Николова и треньорката на Боряна Калейн - Марияна Памукова. 

"Обстановката и атмосферата са страхотни тук в залата, така че предразполагат добро настроение през целия ден. Денят ми започна страхотно – с подаръци и изненади още от полунощ", сподели личната треньорка на европейската ни шампионка пред пратеника на БНР във Валенсия. 

"Аз съм много доволна от подиум тренировката на Боряна вчера. Тя успя да покаже много добрата форма, в която се намира. Спокойна е, уверена е. Със самочувствие застана да покаже съчетанията си, не допусна груби грешки, така че съм много доволна от това, което тя показа. Това, което на мен ми се иска е тя да успее да играе стабилно, да покаже съчетанията и добрата форма, в която се намира. Смятам, че няма да има проблем да спечели квотата, ако тя се представи този начин. 

Медалите ще ги спечели този, който чисто психологически и емоционално се пребори със себе си, този, който успее да запази спокойствие, за да покаже това, което е работил. Смятам, че играта без груби грешки ще е много важна и ще е в основата на успеха", каза още Марияна Памукова и допълни:    "Изненади не смятам, че можем да има. Познаваме конкуренция и нейните силни страни. Всички така са си заложили начина на подготовка, че да са във върхова форма точно на световното първенство. Конкуренцията ще е доста сериозна и няма да е лесно".

Стилияна Николова пък празнува днес своя 18-и рожден ден. По случай пълнолетието, грацията ни беше изненадана с уникална торта от своята лична треньорка Валентина Иванова след първата тренировка в зала "Ферия Валенсия", където утре започва световното първенство по художествена гимнастика. 

Стилияна и нейната торта.

В надпреварата освен Николова в индивидуалното ще участват Боряна Калейн и Ева Брезалиева и ансамбъл жени в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна