Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС отговори на Бербатов: Приели сме нови 66 клуба

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) излезе с официална позиция по повод вчерашната пресконференция на кандидата за президент на централата Димитър Бербатов. 

От БФС подчертават, че както той протестира заради изключването на 41 отбора, така услужливо подминава факта, че в рамките на няколко месеца са приети за членове 66 клуба, повечето от тях – академии и школи с фокус върху развитието на детско-юношеския футбол.

"БФС постоянно организира мероприятия и надпревари в подкрепа на децата – само тази седмица в София, Трявна и Албена ще се проведат три турнира с участието на (наистина) хиляди деца. Хиляди преминават ежеседмично и през терените на Национална футболна база "Бояна", се казва още в писмото. 

Също така те подчертават и мотивите за изключване от членство във федерацията: "Те са или неучастие в спортна дейност, или неплащане на членски внос, или свързани лица в управата, или системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, например – вмешателство на външни лица и организации във вземането на решения на футболен клуб. Законът за юридическите лица с нестопанска цел дава възможност на всеки клуб да подаде жалба пред следващо Общо събрание и съответно да възстанови статута си при одобрение", уточняват от центрлата..


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна