Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обжалва насрочването на дата за съдебния процес срещу него

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че ще обжалва решението на съдия във Вашингтон да насрочи датата за началото на процеса срещу него за намеса в президентския вот през 2020 година за 4 март догодина.

Това е само ден преди т.нар. Супервторник, когато в най-много щати се провеждат първични избори за президент. Тръмп съобщи решението си с кратък и гневен пост в социалната мрежа, без да даде никакви подробности за това как и кога ще стане обжалването.

"Днес един пристрастен и мразещ Тръмп съдия ми даде само два месеца отсрочка, точно това, което иска нашето корумпирано правителство, Супервторникът", написа той след като по-рано от обвинението настояха делото да започне веднага след Нова година.

 Експерти смятат, че сегашното решение за насрочване на дата не е законово основание за внасяне на жалба. Адвокатът на бившия държавен глава Джон Лауро заяви, че ще се съобрази с постановеното от съдията, въпреки че не е доволен от развитието на ситуацията. Според него то ще лиши клиента му от възможността за ефективна адвокатска защита.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени