Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелба в университет в Северна Каролина, убит е служител

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един служител на университета в Чапъл Хил в Северна Каролина е загинал в резултат на стрелба на територията на учебното заведение, предадоха световните медии, като се позоваха на говорителя на местната полиция Брайън Джеймс. Нападателят, който е успял да произведе няколко изстрела, е задържан. Органите на реда не съобщават имената на загиналия и на задържания. Според Джеймс е твърде рано да се каже какви са били мотивите на стрелеца.

По данни на мозъчния тръст "Пю рисърч сентър" най-малко 60 процента от американците смятат, че е "твърде лесно" законно да се купят огнестрелни оръжия в Съединените щати. Организацията "Архив на насилието с огнестрелни оръжия" информира, че от началото на годината повече от 25 хиляди души са станали жертва на употреба на огнестрелно оръжие. 

През първите шест месеца на тази година е имало общо 421 масови стрелби, като 28 от тях са класифицирани като масови убийства. Правото на притежаване на огнестрелно оръжие е гарантирано от Втората поправка на Конституцията на Съединените щати.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени