Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прибрал ли се е Васил Божков доброволно у нас, или е бил екстрадиран?

Снимка: БГНЕС

Родните служби ще изясняват дали Васил Божков е бил екстрадиран от ОАЕ или не, научи БНР от източници, близки до случая.

Подобна информация е била подадена от властите в арабската държава, но това е станало дни след прибирането на бизнесмена у нас.

Васил Божков беше очаквано задържан на летище "София" след завръщането му от Дубай

Към момента няма категорични данни, които да потвърждават или отхвърлят това твърдение.


Източници на БНР обясниха, че всичко около статута на Васил Божков в момента на неговото прибиране у нас предстои да бъде проверено и изяснено в детайли.

Припомняме ви, че първоначално бизнесменът създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна.

В деня, когато с пост във социалните мрежи бизнесменът написа, че се връща, един от адвокатите му - Георги Гатев, обяви, че клиентът му отдавна е взел решението да се прибере в България, но е имал пречки за това от месец май, "които го възпрепятстваха да си пристигне по-бързо".

Само преди три дни Софийският градски съд остави Васил Божков в ареста по обвинението за укриване на такси, дължими на държавата от хазартния му бизнес.

След близо двучасово заседание магистратите решиха, че има опасност обвиняемият да се укрие и го оставиха зад решетките.

Пред журналисти адвокат на Божков Георги Гатев потвърди тезата си, че има хора у нас, които държат да е или извън страната, или в ареста.

На излизане от съдебната зала на въпрос за контактите си с Евгений Пригожин, които бяха посочени като част от мотивите за искането за задържане под стража, Божков каза: "Глупости. Задавате ми тъпи въпроси".

Васил Божков е обжалвал задържането си под стража

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна