Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Царево - откриха два трупа на мъже, вълнението завлякло тяло на жена

Снимка: БНР-Бургас

Труп на мъж е открит след наводненията в Царево. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас Емил Павлов.

Самоличността му е установена. Той е на 61 години и е от Смолян. Живеел е в Несебър и е извършвал строително-монтажни дейности на къщата на двете изчезнали жени – майка и дъщеря.

"При обхождането колегите установиха труп на жена, който беше въвлечен обратно в морето поради силното вълнение. Сигналът за издирвани лица е един – за две жени. Все още издирваме двете жени", поясни Павлов.

По-късно комисар Павлов съобщи и за втори труп на мъж. Намерен е от служители на Гранична полиция.

Продължават да се издирват двете жени - майка и дъщеря. 
"Има включена както жива сила, така и техника - граничен катер и дрон, които облитат и обхождат района с оглед установяване на автомобила и на двете жени", добави Павлов.

В морето между стария и новия град на Царево с катер на "Гранична полиция" и дрон продължава операцията по издирването на майка и дъщеря, които са в неизвестност. Тялото на жена, което беше открито вчера, не е било достигнато от спасителните екипи. То е отнесено отново от бурното море. Това каза директорът на бургаската полиция комисар Емил Павлов. Над 300 сигнала за бедстващи хора и наводнени къщи и хотели са постъпили вчера на телефон 112. Тези данни съобщи директорът на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николаев. Продължава евакуацията на туристи от къмпинг "Арапя". Там остава и най-критичната точка в община Царево.

"Всеки, който има нужда от евакуация от района на Лозенец, "Оазис", "Арапя", ще бъде евакуиран. Имаше и два случая на принудителна евакуация, т.е. нашите екипи считаха, че трябва да бъде евакуиран човек, който отказваше. Имаше проблемна зона в "Нестинарка" и района на Царево. Тук повече екипи ще се занимават вече с отводняване, отколкото с евакуация. Надяваме се да не се налага евакуация", коментира комисар Николаев.

Пътят Варвара - Ахтопол вече е проходим. Единствено Синеморец и Резово остават двете селища откъснати и недостъпни.

"Къмпинг "Арапя", къмпинг "Нестинарка", Кости, Бродилово - това са все райони, в които участъците са проходими, но трудно проходими, така, че ние имаме екипи на място, които при влошаване на обстановката, да могат да се намесят", посочи комисар Павлов.

 В Царево,започнаха да се разпределят помощите - хранителни пакети и минерална вода, предоставени от Българския червен кръст. Хиляди доброволци се обаждат в Областния кризисен център, за да се включат в действията за възстановяване на засегнатите от наводнението селища.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна