Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Динкова с пост за костенурките: Добре са, оставихме ги на сушата!

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Зарица Динкова отговори на критиките по неин адрес, разпространяващи се в социалните мрежи, че е спасила от бедствието сухоземни костенурки, но ги е удавила в морето.

скам да уверя коментаторите във ФБ, че костенурките са добре. Оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани или повлечени от боклуците в морето. Вярвам, че всеки нормален човек би го направил!", пише тя.

С пост в профила си, Динкова изказва своите съболезнования към семействата и близките на жертвите, чийто живот отне водната стихия от понеделник.

"Щетите тепърва ще се изчисляват, но човешкото страдание няма цена. В такива моменти най-важно е да бъдем хора и всеки да помогне с каквото и както може. Затова отидох и аз. В качеството си на министър смятам, че съм длъжна да бъда там, където има проблем.

Десетки семейства и фирми, които имат ресторанти, плажни заведения, хотели имат в момента нужда от помощ и съдействие, за да се справят с последствията. Министерство на туризма и аз лично ще направим всичко, което зависи от нас, за да помогнем в тази ситуация. Смятам, че това е истински важното", допълва тя.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна