Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple губи 200 млрд. долара от стойността си след информации за ограничаване на iPhone-ите в Китай

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на Apple са на път да отбележат рязко поевтиняване за втора поредна сесия на търговия, което да доведе до спад на пазарната капитализация на технологичния гигант с около 200 млрд. долара заради информации за доклади за ограничаване на използването на iPhone-и в Китай.

В четвъртък акциите на Apple се понижават с над 3% за втора поредна сесия, което се отразява негативно на целия фондов пазар в САЩ след съобщения в медиите, според които властите в Китай са казали, че на държавните служители в азиатска държава ще бъде забранено да използват iPhone като работни мобилни телефони.

Акциите на производителя на iPhone поевтиняват отново с над 3% по време на обедната борсова търговия на Ню Йорк в четвъртък, като от вчера до днес те вече губят цели 7% от стойността си, което се очаква да бъде най-големият двудневен процентен спад от ноември 2022 г. насам.

Това води до спад на пазарната капитализация на Apple с над 200 млрд. долара до около 2,76 трлн . долара само през последните две сесии на търговия.

Графика на Apple (в долари за акция)


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна