Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще научиш ли жестовия език? Ела на "Жестожест" – нови знания и забавление

Снимка: Stray Sheep

Stray Sheep и Академия за глухи деца "Анди и Ая" организират събитието "Жестожест", което има за цел да обогати всекиго със знания, нови умения в жестовия език и положителни емоции, при това за добра кауза. Събитието ще се проведе в Кино Кабана на 23 септември, събота.

Събитието ще включва вълнуващи дискусии, игри на жестов език и караоке на жестов език. То има има основна цел: да повиши осведомеността за общността на глухите, особено по време на седмицата на жестовия език, като същевременно набира средства в подкрепа на Академията за глухи деца "Анди и Ая".

Водено от известни експерти по жестовия език език Александър Калинов, Борис Бъндев, Дари Борисова и Красимирка Жечева, "Жестожест" обещава да бъде завладяващо и образователно изживяване за участници от всякакъв произход.

Какво да очаквате?


1. Караоке на жестов език: Пригответе се да се забавлявате и да пеете, докато изпълнителите заслепяват публиката с впечатляващите си изпълнения на популярни песни на езика на жестовете. Тази интерактивна сесия ще демонстрира красотата и изразителността на жестовия език в музикален контекст, насърчавайки по-задълбочено разбиране на културата на глухите.

2. Дебати на жестов език: Участвайте в провокиращи мисли дискусии и дебати. Изтъкнати експерти ще се задълбочат във важни теми, свързани с общността на глухите, насърчавайки по-голяма осведоменост и приобщаване.

3. Битки на жестов език: Станете свидетели на артистичността на жестовия език в действие, докато участниците се изправят един срещу друг в битки на жестов език, демонстрирайки своята креативност и езикови умения. Тези битки са не само забавни, но и подчертават езиковото богатство на езика на жестовете.

4. Научаване на полезни думи на жестов език: Присъстващите ще имат възможността да научат основната лексика и фрази на жестов език език от водещите на събитието Александър Калинов, Борис Бъндев, Дари Борисова и Красимирка Жечева. Тази практическа сесия има за цел да подготви участниците със способността да общуват по-ефективно с глухи хора.

Част от приходи от продажбата на билети ще отидат за подпомагане на важните програми и услуги на Академия за глухи деца "Анди и Ая", които се грижат за това глухите деца да имат достъп до качествено образование и подкрепа.

Подробности за събитието:

Дата: 23 септември

Час: 17:00 - 19:00

Място: Кино Кабана

Цена на билета: 20 лв., място за закупуване на билети: ЛИНК

"Жестовият език е богата и експресивна форма на комуникация и това събитие ще покаже красотата му, като същевременно ще допринесе за една благородна кауза. Каним всички да се присъединят към нас и да променят живота на глухите деца", споделят организаторите на събитието.

Не пропускайте шанса си да бъдете част от това забележително събитие, което празнува жестовия език език, насърчава приобщаването и подкрепя общността на глухите. 

По публикацията работи: Eкип на БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна