Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Рашков пое комисията за службите, Трифонова оглавява подкомисия за потребителите

Десислава Трифонова в НС - 21 септември 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков поема председателското място в парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност. Това официално обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, като представи проекта на решение, внесен от парламентарната група.

Рашков ще ръководи постоянната комисия през тази пленарна сесия. До смяната на председателското място се стигна след оттеглянето на Атанас Атанасов. От "Демократична България" посочиха, че това е в знак на несъгласие от оттеглената подкрепа от ГЕРБ и лидера Бойко Борисов за реформа в службите. 
Към парламентарната комисия по икономическата политика и иновациите е сформирана постоянна подкомисия за защита на потребителите и ограничаване на монополите.

В нея участват представители от всяка парламентарна група и ще се председателства от Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

Без дебати и единодушно народните представители подкрепиха на първо четене три законопроекта за промени в Закона за българското гражданство, пряко свързани с прецизиране на правната уредба, която регулира придобиването на българско гражданство чрез натурализация.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.