Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трудната битка за Варна: Каква промяна искат хората? Ще има ли балотаж?

Основната битка на местните избори във Варна ще е за кметското място в морската столица. Ще има и сериозна конкуренция в останалите 11 общини, където ГЕРБ засега има пълна хегемония - всички общински кметове са от тази партия.

Във Варна първи обявиха кандидата си от "Възраждане" - Коста Стоянов вече се среща с избиратели и представя визията си по различни проблеми на града.

Адвокатът Петър Николов е кандидат на "Български възход", а след сериозна дискусия и в конкуренция с депутата Стела Николова, бившият областен управител Благомир Коцев също се представи като кандидат на ПП-ДБ.

Негов основен опонент е кандидатът на ГЕРБ – досегашния кмет Иван Портних, като двамата често си разменят остри реплики по различни теми.

БСП предложи за кмет Павел Раличков, който е познато и консенсусно лице в средите на партията, но трябва да поработи за популярността си сред избирателите.

Очаква се и кандидатурата на Христо Димитров - съсобственик на една от големите строителни фирми в града, макар и завоалирано, но известният с благотворителните си кампании за събиране на капачки за финансиране на проекти в здравеопазването Владислав Николов, също заяви на страницата си в социалните мрежи желанието си да се кандидатира за кмет на града или на някой от районите на Варна.

А варненци са доста критични и към кандидатите да ги управляват и към комуникацията от страна на местната власт с тях. Най-трудно ще бъде на досегашния кмет Иван Портних, защото целта на опонентите му е да има втори тур на изборите за кмет и те да се обединят зад този, който остане на балотажа.

В морската столица обаче сме доказвали, че денят не винаги се познава по сутринта и предизвестените победи не винаги се случват.

Битката предстои, важното е избирателите да участват с гласа си, защото апатията не води никога до нищо позитивно. 

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени