Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Според Йорданов номинацията на ГЕРБ за Хекимян като кандидат за кметското кресло в София е свидетелство за зависимости

Тошко Йорданов: ПП и ДБ със съдействието на ГЕРБ се опитват да овладеят всички служби

Тошко Йорданов в НС.
Снимка: БГНЕС

Този път в София има алтернатива - така председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира кандидатурата на ГЕРБ за кмет на столицата Антон Хекимян. 

Според Йорданов номинацията му е свидетелство за зависимости и поставя под въпрос "моралния компас" на кандидата: 

"Извън шегата  - поставя под съмнение политиката на bTV новините от последните три или четири години, когато беше продуцент на новини и актуални предавания.

Когато заставаш като кандидат на някоя политическа партия, би трябвало поне да ѝ споделяш целите, нали така. Иначе си някаква цветарка, която ходи, където я повикат.

Така че, г-н Хекимян да си избере какво от двете е - или споделя целите на ГЕРБ, или е, какво беше - мисир, който е в нов двор, са го прикоткали да го похранят". 

Йорданов се обяви срещу идеята за сливане на службите за сигурност и настоя за изслушване на председателя на ДАНС, за да се разбере истината за изгонването на руски свещеници:

"Имам съмнение относно способността на Кирил Петков да преценява правилно и знам, че той юрка ДАНС, поне го е правил, да си измисля шпиони. В този случай нямам представа, мога да говоря за този случай, за който знам. 

А дали трябва да се реформират службите? Определено не и по начина, по който се опитват да го направят в момента, тъй като ПП и ДБ със съдействието на ГЕРБ се опитват да овладеят всички служби.

А човекът, наречен генерал Атанасов, се попиля от няколко дена да иска оставки. Неговата тайна мисъл е той да контролира всичко, ако може да сложи негови хора навсякъде.

Това са си едни неосъществени фюрери по душа, това е истината - тука няма грижи за службите като такива. Да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване е меко казано идиотия.

Не съм забелязал Съединените щати да си ги обединили, а те са ни пример за, как да кажа, добре работещо разузнаване". 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени