Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът Радев е в Карнобат за празника на града

Снимка: Община Карнобат

Президентът Румен Радев ще посети Карнобат по повод празника на града, който се чества в деня на свети Йоан Богослов. Днес е кулминацията на честванията, а сред мащабните прояви е "Президентският тест", който е част от инициативата "Спортувай с президента".

Балкански фестивал на изкуствата, конкурс с песните на Стайка Гьокова и пленер на художниците от Карнобат са само част от събитията, предшествали празника на града. 

170 деца и младежи ще се включат в инициативата "Спортувай с президента", която ще се проведе на градския стадион днес, каза кметът на Карнобат Георги Димитров: 

"На обед започва тест, в който ще участват около 170 деца на стадиона – т.нар. "Президентски тест" със седем различни упражнения. След това от 17.30 часа на площада ще има традиционно издигане на флага на общината и националния флаг и богата музикална програма". 

Президентът Румен Радев ще вземе участие и в официалната програма по случай празника, която ще започне от 17.00 часа на площад "Трети март". 

На жителите на Карнобат кметът Георги Димитров пожела: 

"Преди всичко здраве, търпение, по-малко да се противопоставяме, да бъдем единни, когато преследваме общите цели и идеалите да живеем в едно добро и задружно място, което е община Карнобат". 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.