Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ПП-ДБ си поставя за цел победа още на първи тур и пълно мнозинство в СОС

Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ си поставя за цел победа още на първи тур и пълно мнозинство в Столичния общински съвет. Това обяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, който днес заедно с водача на листата с общински съветници Борис Бонев и съпредседателите на коалицията Кирил Петков и Христо Иванов се регистрира в Общинската избирателна комисия. ГЕРБ е основен опонент на ПП-ДБ и подкрепящите ги формации "Спаси София" и "Екипът на София", обясни Васил Терзиев:

"Ние работим за изборна победа на първи тур. Притеснява ни 17 години наследство, което ние ще трябва да поправяме, което не е никак лесно".

Борис Бонев отхвърли всякакви опции за повторение на местно ниво на управленската формула с ГЕРБ:

"Точно за да спечелим пълно мнозинство в София и да управляваме този град по съвсем нов начин, така че и ремонтите на ремонтите, и корупционните схеми, и всичките опити с кандидата на ГЕРБ да се конструира нова фасада, зад която ГЕРБ да продължат да дерибействат, да не могат да се осъществят".

Кирил Петков отхвърли възможността да подкрепят на балотаж кандидат, издигнат от ГЕРБ-СДС - предложение, направено днес от Бойко Борисов:

"На национално ниво, ние говорихме с нашите структури и вярваме, че на всички балотажи ПП-ДБ ще бъде част от тези балотажи. Така че кой ще подкрепяме - ще подкрепяме нашите кандидати".

Петков потвърди, че в Бургас ПП и ДБ няма да имат общ кандидат за кмет. Уговорката е да бъде подкрепен, който от излъчените от двете формации кандидати - Константин Бачийски и Димитър Найденов, достигне до балотаж.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.