Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кандидатът на БСП за кмет на София

Ваня Григорова се регистрира в ОИК: Основният ни опонент е апатията

В ОИК Местна коалиция "БСП за България" регистрира кандидата за кмет на София Ваня Григорова, листата с кандидати за общински съветници, както и кандидатите за кметове на райони и кметства - 26 септември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова се регистрира в Общинската избирателна комисия със заявка за победа и мнозинство в Столичния общински съвет.

За победа ще разчита на гласовете на разочарованите и негласуващите:

"Основният ни опонент е апатията у хората. Хората, които искат промяна, но за съжаление са толкова демотивирани, разочаровани и често предавани, че много трудно могат да бъдат накарани да излязат и дадат гласа си за някой, който дори харесват".

Григорова заяви, че би могла да си партнира с всеки, с когото споделят общи цели за София. Като свои приоритети определи преглед на договорите за концесии, приватизациите и начинът, по който столицата се презастроява, без да е осигурена социална инфраструктура: 

"Имам предвид детски градини, училища, здравни заведения. Ние първо трябва да гарантираме спокойния живот на жителите на столицата и оттам-насетне да мислим как да я правим бранд".

Засега не са водени разговори от кого очаква подкрепа, ако достигне до балотаж и на кого би дала своята, ако не е сред първите двама:

"Ние тръгваме за победа, няма как да мислим за подкрепа на друг кандидат. Смятаме, че балотажът минимум ни е гарантиран, в този смисъл всяка една подкрепа е добре дошла".

Григорова е водач на листата за общински съветници на "БСП за България". В нея са включени и други синдикалисти.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.