Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър в 10 области, остава топло

Снимка: НИМХ

За 10 области в Източна и Южна България е обявен жълт код за силен вятър, сочи сайтът на НИМХ. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток с пориви до 24 m/s. Предупреждението е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян.

През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа умерен, на места в южните райони временно силен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, малко по-високи по Черноморието, в София – около 11°. Утре облачността ще бъде разкъсана, над планинските райони предимно значителна, почти без валежи. В сутрешните часове на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще остане от североизток, умерен, на места в южните и източните райони – временно силен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.

Над планините облачността ще е предимно значителна. В следобедните часове на места в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна