Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Само един кандидат се бори за кмет на община Борино

В община Борино е регистриран само един кандидат за кмет. Това е досегашният градоначалник Мустафа Караахмед от ДПС, който 2 мандата управлява малката смолянска община с 3384 жители.

„Eдинствен кандидат съм, защото всички оценяват работата, която съм свършил. Партиите на местно ниво прецениха, че няма смисъл да издигат свои кандидати“, каза пред Радио Пловдив Мустафа Караахмед. Той подчерта, че изборите не са свършили, докато няма поне 1 действителен глас, подаден за кандидат-кмета.

Караахмед допълни, че ще проведе предизборна кампания във всички 5 селища на общината, въпреки че всички го познават, тъй като управлява община Борино от 2015 г.

Мустафа Караахмед очаква голяма част от 11-те общински съветници в местния парламент да са от ДПС. 

В две от общо 3 села в общината също има по един кандидат. Това са настоящите кметове - Митко Сакалев на Ягодина и Снежана Узунова на Чала. За поста в Буйново ще се състезават трима души, сочат данните на Общинската избирателна комисия.

За общински съветници в община Борино са се регистрирали общо 5 партии - БСП, ДПС, ГЕРБ, "Граждани за общината" и "Заедно за силна община". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени