Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Председателят на парламента Росен Желязков се срещна с украинския си колега Руслан Стефанчук

Росен Желязков
Снимка: Пресцентър на НС

България ще продължи да подкрепя украинския народ в борбата му за свобода, суверенитет и европейско бъдеще, е заявил председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук в Дъблин, съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Пример за българската подкрепа е и приетото вчера от Народното събрание решение за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна", е посочил Росен Желязков.

Председателят на украинския парламент е изразил благодарност към страната ни за последователната и навременна подкрепа, която оказва на Украйна и нейния народ. Предоставянето на хуманитарна, техническа и военна помощ, в това число и решението на българския парламент от вчера, демонстрира волята на България да остане солидарна с украинския народ, е посочил той.

Председателите на законодателните институции на България и Украйна разговаряха в рамките на Европейската конференция на председателите на парламенти, организирана от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), в Дъблин.По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.