Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водачката Швьонтек отпадна в Токио

Вероника Кудерметова записа първи успех срещу Швьонтек.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в схемата Ига Швьонтек (Полша) отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърда настилка "Пан Пасифик" в Токио с награден фонд 780 хиляди долара.

Швьонтек загуби от осмата поставена Вероника Кудерметова (Русия) с 2:6, 6:2, 4:6 и отпадна рано в първото си състезание след на Откритото първенство на САЩ, на което беше елиминирана в четвъртия кръг в началото на септември и беше изместена от върха на класацията от Арина Сабаленка (Беларус). 

След разменено надмощие в първите два сета 22-годишната полякиня подари ранен пробив на съперническата си за 1:2 в третата част с двойка грешка и до края рускинята задържа предимството си, за да прекъсне серия от четири поредни загуби от съперничката без спечелен сет.

Така за място на финала Кудерметова ще играе срещу сънародничката си Анастасия Павлюченкова, която надделя над друга рускиня Екатерина Александрова с 6:2, 7:5 и достигна до първия си полуфинал в Тура след финала на "Ролан Гарос" през 2021 година. 

Павлюченкова, двукратна вицешампионка в Токио през 2017 и 2019 година, претърпя операция на коляното през миналия сезон, но през настоящата кампания постепенно възвръща формата си.

Втората в схемата Джесика Пегула също продължава на полуфиналите след убедителна победа над номер 6 Даря Касаткина (Русия) с 6:1, 6:0. Следващата съперничка на американката ще бъде номер 4 в схемата Мария Сакари (Гърция), която  се справи с петата поставена Каролин Гарсия (Фрпанция) с 6:2, 6:2.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна