Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Депутатите изтъкнаха липсата на реакция на министъра на енергетиката относно териториалните планове

Министърът на енергетиката Румен Радев
Снимка: БТА

Днешното пленарно заседание бе прекратено, след като само четирима народни представители участваха в гласуването за включване в дневния ред на общия проект на решение за отсрочка при внасянето на териториалните планове от правителството.

По-рано днес депутатите поставиха въпроса за отсъствието на министъра на енергетиката Румен Радев и липсата на негова реакция във връзка със споровете около териториалните планове за справедлив енергиен преход и протестите във въглищните региони Стара Загора, Кюстендил и Перник.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски попита:

„Енергийният министър къде е? Бил на някакво пътуване?! Да се прибира и да си решава темите! Това е неговата работа! Надяваме се да си я свърши и да дойде веднага тук!“.

На извънредното заседание на Комисията по енергетика председателят й Делян Добрев също отбеляза отсъствието на министър Радев, докато даваше думата на заместника му Красимир Ненов:

"Г-н Ненов, струва ми се, че вас ви пращат във всяка гореща точка на страната. Май вие сте най-малко виновен за това, което се случва, но ви се налага да обяснявате“

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев влезе в спор с представителя на ПП-ДБ Радослав Рибарски относно това, че министърът, излъчен от ПП-ДБ е трябвало да проведе разговорите с ЕК


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.