Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко Гоф удължи серията си на 15 победи

Коко Гоф е на четвъртфинал в Пекин.
Снимка: БТА

Американката Коко Гоф постави рекорд за най-много поредни победи през настоящия сезон при жените, след като записа 15-и спечелен мач и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Пекин от най-високата категория WTA 1000.

19-годишната Гоф, която миналия месец триумфира на Откритото първенство на САЩ, надделя със 7:6(5), 6:2 над рускинята Вероника Кудерметова. 

Гоф, която в началото на мача водеше с пробив, успя в крайна сметка да стигне тайбрек, в който да спечели със 7:5 точки. Това окрили американката и във втория сет нейното превъзходство над рускинята бе явно.

На полуфиналите поставената под номер 3 в схемата Гоф ще срещне шестата в схемата Мария Сакари.

Гъркинята показа колебания в двубоя си с китайката Синю Ван, но успя да я победи след 6:4, 2:6, 6:3. За нея това бе девета победа в последните ѝ десет мача. 

Сред най-добрите осем място намери и шампионката за 2017 година Каролин Гарсия. 

Французойката стигна до най-категоричния успех за деня, надделявайки с 6:3, 6:2 над Анхелина Калинина от Украйна за 85 минути игра. За Гарсия, която миналата година спечели финалите на WТА, това е четвърто класиране на четвъртфинал в последните четири турнира, в които участва.

Следващата съперничка на Гарсия е поставената под номер 2 Ига Швьонтек от Полша.

Водачката в схемата и ранглистата Арина Сабаленка също се класира за четвъртфиналите, в които ще срещне Елена Рибакина от Казахстан.

Белорускинята сама си създаде проблеми в мача си с италианката Жасмин Паолини, но в крайна сметка успя да го спечели с 6:4, 7:6(4) след час и 39 минути игра.

В първия сет имаше само един пробив и той дойде на сметката на Сабаленка, като с него тя успя да затвори откриващата част на мача.

Във втория сет Сабаленка водеше с 3:1 с пробив, но позволи на Паолини да спечели четири поредни гейма. Италианката на два пъти сервираше за спечелването на сета, но и двата пъти позволи на Сабаленка да изравни и да прати частта в тайбрек. В него тя спечели със 7:4 точки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени