Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теглят жребия за Юнайтед къп на 26 октомври

Григор Димитров беше капитан на отбора на България в турнира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийските градове Сидни и Пърт ще бъдат домакини на турнира за смесени отбори Юнайтед къп, чието второ издание ще се проведе от 29 декември до 7 януари догодина. Жребият ще бъде изтеглен на 23 октомври, съобщиха организаторите.

България, водена от играещия капитан Григор Димитров и Виктория Томова, взе участие в дебютния турнир и записа победа с 3-2 над Белгия и загуба от Гърция с 1-4 в групата си в Пърт. Шампион стана тимът на САЩ след 4-0 на финала срещу Италия.

Има няколко промени в новото издание. Първо, в Бризбън няма да има срещи от Юнайтед къп. Втората е, че мачовете в групите на сингъл за мъже и жени ще се провеждат по едно и също време.

Отборите ще са 18, разделени в шест групи. Победителите от тях и двата втори тима с най-добри показатели отиват на четвъртфинал. Наградният фонд на турнира ще бъде 10 милиона щатски долара, като тенисистите получават и точки за ранглистите на АТР и WTA. Полуфиналите и финала ще бъдат на 6 и 7 януари в Сидни.

Краен срок за заявяване на участие е 17 октомври, когато ще бъдат обявени първите 16 отбора. Останалите два ще бъдат определени на 20 ноември. 12 отбора ще се класират за Юнайтед къп според ранглистите – шест при мъжете и шест при жените. Останалите шест състава ще бъдат определени от най-доброто комбинирано класиране от най-високо класираните тенисист и тенисистка. Домакинът Австралия има гарантирано участие.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени