Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Лечева предлага Бургас да приеме ЕП по спортна стрелба

Весела Лечева
Снимка: ММС

Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще предложи страната да приеме европейското първенство по спортна стрелба за мъже и жени на въздушно оръжие през 2026 година.

Лечева се завърна от Генералната асамблея на Европейската федерация в Баку като по време на заседанието бяха обсъждани кандидатурите за домакинства в следващите години. В заседанието участваха 74 делегати от 47 федерации, а Весела Лечева проведe среща с президента Александър Ратнер. 

Предложението на България ще бъде с "Арена Бургас", чието официално откриване беше в края на мандата на служебното правителството на Гълъб Донев през май, съобщават от Съюза.

"Смятам, че България има възможност и потенциал да бъде домакин на европейско първенство за мъже и жени на въздушно оръжие. В световния елит българските стрелци са добре познати имена и с водещи позиции. България не е била домакин на голямо първенство от дълги години и това ще бъде възможност за федерацията и страната да се върнат на международната сцена. Всяко едно домакинство води след себе си редица ползи за популярността на спорта. Не е без значение, че то ще даде нови възможности за българските състезатели"“, коментира Весела Лечева. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна