Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Възраждане" ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България"

Цончо Ганев
Снимка: БТА

От партия "Възраждане" потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България". Изявлението направи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на партията Цончо Ганев, цитиран от БТА.

По-рано днес от БСП обявиха, че от "Възраждане" имат само декларативна подкрепа за вота на недоверие за "провал на правителството в областта на националната сигурност и отбраната", а всъщност практически отказ. "Възраждане" отказват да дадат необходимите три екземпляра с оригинални подписи за внасяне на вота преди изборите, каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Атанас Зафиров.

"Опитват се да стъпят на раменете на "Възраждане" да ги забележи някой, но така или иначе вотът на недоверие, вкаран от тях, ние ще го подкрепим", заяви в отговор на БСП заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев. Нещо повече -  ние имаме аргументи, че трябва да се реализира и трябва да има оставка на правителството, добави той на брифинг в Бургас.

Ганев каза, че по искане на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов е било уточнено внасянето да стане веднага след 29 октомври. Няма никакъв проблем - на 30-и, като го внесем, в седмицата точно преди балотажите ще има дебати и гласуване, посочи заместник-председателят на "Възраждане" и допълни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е съгласила на това.

От "Възраждане" не можем да разберем какъв е проблемът - вътрешнопартиен, че тя иска едно, поема едни ангажименти, съгласява се с Костадинов, а в момента другата част от ръководството на БСП прави пък коренно противоположното, коментира Цончо Ганев. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна