Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монреал победи Бъфало като гост в НХЛ

Напрегнат момент пред вратата на Бъфало.
Снимка: БТА

Bратарят Джейк Алън спаси 36 удара и помогна на Монреал да се наложи над Бъфало с 3:1 в среща от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това е трета победа в първите пет мача за канадския отбор от началото на сезона и те имат 7 точки на 3-о място в Атлантическата дивизия. Бъфало е последен в същия поток с 4.

Освен вратаря, Танър Пиърсън и Брендън Галахър се отличиха с по един гол и една асистенция за гостите от Монреал. И те откриха резултата още в 2:56 минута на мача чрез Джъстин Барън, който използва асистенция на Арбър Джекай. Но домакините от Бъфало изравниха само 5 минути по-късно благодарение на Джеф Скинър, който се разписа при числено превъзходство, получило се след наказание на Галахър за препъване.

Втората третина мина без голове, но още в 3:31 минута на третата гостите от Монреал отново излязоха напред в резултата. Галахър вкара за 1:2, след като беше най-съобразителен при загубена шайба в центъра на леда, напредна и я мушна под вратаря Ерик Комри. В 16:53 минута на последния период дойде ред и на Монреал да се възползват от числено превъзходство и Пиърсън вкара заключителното попадение.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна