Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия постигна трета победа в Първа лига

Евил Стоев от Славия (в бяло) центрира към вратата на Крумовград.
Снимка: БТА

Отборът на Славия записа трета победа в Първа лига, след като се наложи с 2:0 над гостуващия Крумовград в двубой от 15-ия кръг.

Празнуващият 35-ия си рожден ден защитник Виктор Генев откри резултата в 16-ата минута. Той отбеляза с глава след прецизно центриране на Тони Тасев от дясно. Новият стар наставник на „белите“ Златомир Загорчич беше на трибуните, а не на пейката, заради наказание от миналото първенство.

В последната секунда на първото полувреме нападателят Алекс Колев от Крумовград бе изпуснат от „бялата“ отбрана, но от няколко метра не успя да преодолее вратаря Николай Кръстев.

В началото на второто полувреме гостите се активизираха и изнесоха играта по-напред, но не успяха да стигнат до чисти положения.

В 80-ата минута главният съдия Владимир Вълков отсъди дузпа за нарушение срещу резервата Владимир Николов в наказателното поле. Тони Тасев беше безупречен при изпълнението на наказателния удар.

В 87-ата минута Октай Юсеин от Крумовград стреля от наказателното поле, но вратарят Кръстев го отрази.

Победата позволи на „белите“ да се изкачат на 14-ото място с актив от 11 точки. Съставът от област Кърджали пък е на девето място с 18 точки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна