Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Вр) спечели за Купата на България в мач с 10 гола и дузпи

Врачани (в бели фланелки) победиха след 5:5 и наказателни удари.
Снимка: ФК Ботев Враца

Отборът на Ботев (Враца) отстрани втородивизионния Септември (София) след драматичен успех като гост след изпълнение на дузпи в 1/16-финален мач за Купата на България по футбол.

Редовното време завърши 3:3, след продълженията резултатът отново бе равен - 5:5, а при наказателните удари врачани спечелиха с 4:3.

С хеттрик за септемврийци се отличи бившият нападател на Левски Димитър Костадинов, а по веднъж за Септември се разписаха Александър Петров и Здравко Димитров. За гостите точни бяха Браян Переа, Жан Да Силва, Луис Суарес, Митко Панов и Мартин Кавдански.

При дузпите септемврийци направиха два пропуска и загубиха мача.

Врачани поведоха с гол на колумбиеца Браян Переа в 8-а минута,а Димитър Костадинов изравни в 34-а минута. Ботев отново излезе напред в резултата с гол на Жан да Силва преди почивката, а в 84-а минута Луис Суарес вкара трети гол и врачани се виждаха осминафиналист.

В края на редовното време Димитър Костадинов вкара два бързи гола за 3:3 и прати мача в продължения. Там Ботев (Враца) отново поведе с попадение на Митко Панов, но Александър Петров и Здравко Димитров обърнаха резултата на 5:4 в полза на Септември.

В 107-ата минута домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Мартин Ачков. 

Три минути преди края на продълженията опитният 36-годишен Мартин Кавдански изравни и се стигна до изпълнение на дузпи.  Там Здравко Димитров и Йордан Йорданов пропуснаха за Септември, докато играчите на Ботев реализираха и четирите опита.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна